Før du velger megler: still disse 3 spørsmålene

Når du skal selge er det viktig å finne megleren som er perfekt for både deg og din bolig, men i et marked der det finnes like mange meglere som boligtyper kan det virke som en overveldende oppgave. Derfor har vi samlet tre gode og viktige spørsmål du kan starte med. 

  1. Hva er din erfaring med salg av boliger i dette området?

Dette spørsmålet hjelper deg med å vurdere noe vi i &Partners anser som veldig viktig, nemlig lokalkunnskap. En megler som har solgt mange boliger i ditt område vil ha bedre innsikt i markedstrender, prissetting og hva som tiltrekker kjøpere der. De vil også ha et godt nettverk og kan markedsføre boligen mer effektivt.

Oppfølgingsspørsmål

Kan du vise meg referanser eller eksempler på boliger du har solgt i dette området?

Hvordan har prisutviklingen vært i dette nabolaget de siste årene?

2. Hva er din salgsstrategi for min bolig?

Det er viktig å både forstå og være trygg på at megler vil markedsføre boligen, inkludert annonsering, visninger og eventuelle styling- eller oppgraderingsanbefalinger, på en måte som passer akkurat din bolig på best mulig måte. En god megler bør kunne skreddersy en strategi som passer din bolig og målgruppe.

Oppfølgingsspørsmål

Hvilke markedsføringskanaler vil du bruke?

Hvordan planlegger du å presentere boligen under visninger?

Hva er din vurdering av boligens sterke og svake sider, og hvordan vil du håndtere dem?

3. Hva er din provisjon og hvilke kostnader er inkludert?

Forståelse av meglerens tilbud og eventuelle tilleggskostnader er viktig for å unngå overraskelser senere. Spør om hva som er inkludert i provisjonen, og om det er noen ekstra kostnader for markedsføring, fotografi, eller andre tjenester. Dette hjelper deg med å kartlegge alle kostander og når i salgsprosessen ting skal betales. 

Oppfølgingsspørsmål

Er det noen faste kostnader uavhengig av salgsprisen?

Hva skjer hvis boligen ikke blir solgt?

Er det rom for forhandlinger om provisjonsprosenten?